جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین
ناهنجاری جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین حالتی است که در آن فک بالا و پایین به صورت ناهماهنگ نسبت به هم قرار گرفته اند، یعنی یا فک بالا جلوتر از حلت نرمال است یا فک پایین عقبتر از حالت نرمال است یا ترکیبی از این دو حالت ( یعنی جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین) دیده می شود. نیمرخ صورت یا پروفایل این افراد به سمت convexحالت یا محدب پیش می رود.
اگر بیمار دارای ناهنجاری جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین در سنین قبل از بلوغ مراجعه نماید می توان با کمک دستگاه های ارتودنسی فک پایین را به سمت جلو و فک بالا را به سمت عقب هدایت نمود و ناهنجاری را درمان کرد. در بیماران مبتلا به جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین نکته قابل توجه این است که بیمار حتما باید قبل از سن بلوغ و پایان یافتم سن رشدی اسکلتی به متخصص ارتودنسی مراجعه نماید. در صورتیکه بیمار مبتلا به ناهنجاری جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین بعد از بلوغ و یا سنین بزرگسالی به متخصص ارتودنسی مراجعه نماید، تصحیح فکین مبتلا به ناهنجاری جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین دیگر توسط ارتودنسی به تنهایی بدون جراحی امکان پذیر نخواهد بود و در صورتیکه ناهنجاری جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین شدید نباشد با تغییر موقعیت دندان ها با کمک به کار گیری نیروهای ارتودنسی ثابت می توان ظاهربیمار را بهبود بخشید و مشکل دندانی بیمار را برطرف کرد. اما چنانچه ناهنجاری جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین شدید باشد برای تغییر موقعیت فک یا فکین مبتلا به ناهنجاری نیاز به ارتودنسی به همراه جراحی خواهد بود.
بهترن سن مراجعه برای درمان بیمار مبتلا به ناهنجاری جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین 10 تا 12 سالگی می باشد. لازم به ذکر است که ویزیت اولیه بیمار جهت تشخیص مشکل اسکلتی، بایددر سن7 سالگی انجام شود.
ناهنجاری جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین به دو دسته Division 1 و Division 2 تقسیم می شود.
Class II Division 1:
در این نوع از ناهنجاری جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین بیمار دارای اورجت زیاد شده (increased overjet) می باشد به طوریکه بین دندان های جلویی دو فک فاصله افقی قابل توجهی وجود دارد.
Class II Division 2:
در این نوع از ناهنجاری جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین دندان های جلویی فک بالا به حالت عمودی و یا به سمت عقبتر از حالت نرمال قرار دارند و بیمار دارای این نوع ناهنجاری جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین دارای دیپ بایت شدید (Deep overbite) می باشد، یعنی سطح زیادی از دندان های جلویی فک پایین توسط دندان های جلویی فک بالا پوشیده شده اند. اگرچه در این نوع از ناهنجاری جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین بین دو فک اختلاف وجود دارد اما به دلیل اینکه دندان هایی جلویی فک بالا به حالت عمودی و یا به سمت عقب شیب دارند اختلاف فاصله دو فک کمتر به نظر می رسد. همین شیب قرار گرفتن دندان های جلویی فک بالا باعث ایجاد شلوغی و نامرتبی در دندان های بیمار مبتلا به این نوع از ناهنجاری جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین می شود.
مراجعه کنندگان و بیماران محترم و عزیز می توانند جهت بهره مندی از کاملترین و بهترین خدمات مشاوره و درمان در رابطه با ارتودنسی در رباط کریم، ارتودنسی در اندیشه، ارتودنسی در غرب تهران، ارتودنسی در اسلامشهر، ارتودنسی در پرند، ارتودنسی درکرج، به مطب تخصصی درمانی دکتر امیرحسین خطیبی، متخصص ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت در شهر شهریار مراجعه نمایند. مطب تخصصی مشاوره و درمانی دکتر امیرحسین خطیبی، دارای مدرک تخصصی ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت و همچنین عضو انجمن ارتودنتیست های ایران و دارای بورد تخصصی، مطب تخصصی ارتودنسی در شهریار با کادری بسیار مجرب و حرفه ای و امکانات پیشرفته و به روز دنیا، در روزهای زوج هفته از ساعات 15 تا 20:30 آماده ارائه بهترین و کاملترین خدمات مشاوره و درمان به شما مراجعه کنندگان و بیماران عزیز و محترم می باشد.
متخصص ارتودنسی در شهریار/ متخصص ارتودنسی در اندیشه
در این مرکز درمانی با بهترین و به روزترین امکانات دندانپزشکی در زمینه دانش ارتودنسی در خدمت شما عزیزان هستیم.