کراس بایت دندانهای قدامی

کراس بایت دندانهای قدامی

کراس بایت دندانهای قدامی

کراس بایت دندان‌های قدامی چیست و چرا باید درمان شود؟

در شرایط طبیعی، دندان‌های جلویی فک بالا باید حدود 2 میلی‌متر جلوتر از دندان‌های جلویی فک پایین قرار گیرند. کراس بایت دندان‌های قدامی زمانی رخ می‌دهد که این حالت در یک یا چند دندان برعکس شود، یعنی دندان جلویی فک پایین جلوتر از دندان جلویی فک بالا قرار گیرد. به این وضعیت کراس بایت دندان‌های قدامی (Anterior Cross Bite) می‌گویند.

 

درمان کراس بایت دندان‌های قدامی باید هر چه زودتر انجام شود، چرا که در صورت عدم درمان، ممکن است باعث جلو آمدن فک پایین شود و در نهایت منجر به ناهنجاری کلاس سه اسکلتال (Skeletal Class III) شود. اگر فک پایین به سمت جلو رشد کند، اصلاح آن به جراحی فک در سنین بالاتر نیاز خواهد داشت.

 

درمان کراس بایت دندان‌های قدامی

در صورتی که کراس بایت در سنین پایین تشخیص داده شود، به سادگی با یک پلاک متحرک قابل درمان است. اما در صورت تأخیر در درمان، این ناهنجاری می‌تواند به ناهنجاری اسکلتال کلاس سه تبدیل شده و در نهایت نیاز به جراحی فک در سن 18 سالگی خواهد بود. به همین دلیل توصیه می‌شود که هرچه زودتر پس از مشاهده کراس بایت، اقدام به درمان شود.

 

کراس بایت چیست و چگونه به وجود می‌آید؟

کراس بایت به وضعیتی گفته می‌شود که یک یا چند دندان یک قوس فکی در موقعیت غیرطبیعی نسبت به دندان‌های قوس مقابل قرار بگیرند. این وضعیت می‌تواند به دلیل انحراف موقعیت دندان یا به خاطر قرارگیری غیرطبیعی فک ایجاد شود. ممکن است بعد از شنیدن این توضیح فکر کنید: "چگونه؟"

به زبان ساده، کراس بایت به حالتی اطلاق می‌شود که در زمان بسته شدن فک، دندان فک بالا درون دندان فک پایین و پشت آن قرار گیرد. کراس بایت دندان‌های قدامی زمانی اتفاق می‌افتد که دندان‌های جلویی فک بالا پشت دندان‌های جلویی فک پایین قرار بگیرند.

 

علت‌های ایجاد کراس بایت دندان‌های قدامی

کراس بایت دندان‌های قدامی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اگر یکی از والدین یا هر دو دچار کراس بایت باشند، احتمال اینکه این ناهنجاری به فرزند منتقل شود، وجود دارد. همچنین اندازه ناهماهنگ فک‌ها، یعنی وقتی که فک بالا کوچکتر از فک پایین است، می‌تواند منجر به ایجاد کراس بایت دندان‌های قدامی شود.

افتادن زود یا دیر دندان‌های شیری نیز می‌تواند از دلایل دیگر این ناهنجاری باشد. زمانی که دندان‌های دائمی شروع به رشد کنند در حالی که دندان‌های شیری هنوز نیفتاده‌اند، فضا برای رشد دندان‌های جدید باقی نمی‌ماند و دندان‌های دائمی مجبور می‌شوند پشت دندان‌های شیری رشد کنند. این امر موجب بروز کراس بایت دندان‌های قدامی می‌شود.

 

تأثیر لوزه‌ها و آدنوئید بر ایجاد کراس بایت دندان‌های خلفی

آدنوئید و لوزه‌های بزرگ نیز می‌توانند از دلایل بروز کراس بایت دندان‌های خلفی باشند. وقتی لوزه‌های کودک بزرگ‌تر از حد معمول باشد، او ممکن است مجبور شود از راه دهان نفس بکشد. این تغییر در تنفس به ظاهر بی‌خطر به نظر می‌رسد، اما می‌تواند بر رشد فک تأثیر بگذارد. در حالت تنفس از بینی، زبان به سقف دهان می‌چسبد و فک به درستی رشد می‌کند، اما در صورت تنفس از دهان، زبان به موقعیت دیگری می‌رود و باعث رشد نامتقارن فک و در نتیجه کراس بایت دندان‌های خلفی می‌شود.

 

خدمات ارتودنسی در شهریار، اسلامشهر، پرند، و غرب تهران

بیماران محترم و مراجعه‌کنندگان عزیز می‌توانند برای دریافت مشاوره و خدمات درمانی کامل، به مطب دکتر امیرحسین خطیبی، متخصص ارتودنسی در شهریار، اسلامشهر، پرند، کرج، رباط کریم و غرب تهران مراجعه کنند. دکتر امیرحسین خطیبی، متخصص ارتودنسی و ناهنجاری‌های فک و صورت، دارای بورد تخصصی ارتودنسی و عضویت در انجمن ارتودنتیست‌های ایران است. ایشان به همراه تیمی مجرب و با استفاده از تجهیزات پیشرفته، آماده ارائه خدمات جامع در زمینه ارتودنسی به بیماران محترم می‌باشد.

 

متخصص ارتودنسی در شهریار و اندیشه

در مطب تخصصی ارتودنسی دکتر امیرحسین خطیبی در شهریار، با استفاده از بهترین و به‌روزترین امکانات دندانپزشکی، خدمات درمانی جامع در زمینه ارتودنسی به شما عزیزان ارائه می‌شود. دکتر خطیبی در روزهای زوج از ساعت 15:00 تا 20:30 آماده پذیرش و ارائه خدمات به بیماران محترم است.

نظرات

هیچ موردی یافت نشد

نظر خود را بنویسید

شما می توانید دیدگاه خود را در این بخش با ما در میان بگذارید.

تماس و مشاوره : 02165247966
footer footer
 ارتودنسی در شهریار

ارتودنسی در شهریار

ارتودنسی در شهریار ، دندان پزشک شهریار ، من امیرحسین خطیبی، فارغ التحصیل ارتودنسی و ناهنجاری‌های فک و صورت هستم، دارای بورد تخصصی. در حال انجام درمان‌های ارتودنسی مانند اصلاح بی‌نظمی دندان‌ها و مشکلات فک با روش‌های ارتوپدی و جراحی فک. آماده کمک به شما در درمان ناهنجاری‌ها.

بخش هایی از سایت

ارتباط با ما