جلو بودن فک پایین یا ناهنجاری کلاس 3
جلو بودن فک پایین یا ناهنجاری کلاس 3 حالتی است که در آن فک بالا و پایین به صورت ناهماهنگ نسبت به هم قرار گرفته اند، یعنی در ناهنجاری جلو بودن فک پایین، یا فک بالا عقبتر از حالت نرمال قرار گرفته است یا فک پایین جلوتر از حالت نرمال قرار گرفته است. در بعضی از بیماران مبتلا به ناهنجاری جلو بودن فک پایین ترکیبی از این دو حالت (یعنی هم فک بالا عقبتر از حالت نرمال قرار دارد هم فک پایین جلوتر از حالت نرمال قرار دارد) دیده می شود.
نیمرخ صورت یا پروفایل افرادی که ناهنجاری جلو بودن فک پایین را دارند به سمت حالت concave یا مقعر پیش می رود. در افراد مبتلا به ناهنجاری جلو بودن فک پایین برای جبران حالت همپوشانیمعکوس دندان های فک بالا و پایین، دندان های فک پایین به طرف عقب متمایل هستند که این تمایل می تواند سبب شلوغی دندانهای فک پایین و روی هم سوار شدن دندان های فک پایین شود.
چنانچه ناهنجاری جلو بودن فک پایین به علت کوچکتر بودن یا عقبتر بودن فک بالا نسبت به حالت نرمال (Maxillary Deficiency) به وجود آمده باشد و بیمار مبتلا به ناهنجاری جلو بودن فک پایین پیش از سن بلوغ باشد، می توان با کمک دستگاههای خارج دهانی ارتودنسی و یا حتی در بعضی از بیماران مبتلا به جلو بودن فک پایین با استفاده از دستگاههای کوچک داخل دهانی (با تکنیک های جدید(Bone Anchorage فک بالای کوچکتر یا عقب رفته تر از حالت نرمال را به منظور درمان ناهنجاری جلو بودن فک پایین به سمت جلو هدایت کرد.
اما چنانچه بیمار مبتلا به ناهنجاری جلو بودن فک پایین بعد از سن رشد مراجعه نماید نیاز به درمان ارتودنسیبه همراه جراحی فک بعد از پایان یافتن سن رشد خواهد داشت. بیشتر دستگاههای خارج دهانی که برای درمان ناهنجاری جلو بودن فک پایین استفاده می شود عبارت است از Face mask و Reverse Chin Cup.
چنانچه ناهنجاری جلو بودن فک پایین به دلیل بزرگی فک پایین (Mandibular Prognathism) باشد، نمی توان تنها با درمان ارتودنسی بیمار را درمان کرد و نیاز به جراحی فک بعد از پایان یافتن سن رشد در کنار درمان ارتودنسی نیز خواهد داشت. در بیماران مبتلا به جلو بودن فک پایین که نیاز به جراحی فک دارند، می بایست تا پایان سن رشدی بیمار یعنی 17 تا 19 سالگی صبر کرده و سپس نسبت به درمان ارتوسرجری ( درمان ارتودنسی همراه با جراحی فک) اقدام کرد.
در بیماران مبتلا به جلو بودن فک پایین به منظور استفاده از درمان های هدایت رشدی و اصلاح مشکل اسکلتی بیمار، بهترین زمان مراجعه به متخصص ارتودنسی جهت ویزیت و بررسی مشکل جلو بودن فک پایین، بین سنین 6 تا 8 سالگی می باشد. با مراجعه به موقع می توان از درمان های سنگین و جراحی فک بیماران مبتلا به جلو بودن فک پایین اجتناب کرد.
در بعضی از بیماران مبتلا به ناهنجاری جلو بودن فک پایین، زمینه ژنتیکی این بیماری در خانواده وجود دارد که در این موارد احتمال نیاز به جراحی فک بعد از پایان یافتن سن رشد، بیشتر است.
تشخیص نیاز به درمان ارتودنسی به تنهایی یا درمان ارتوسرجری (ترکیبی از درمان ارتودنسی و جراحی) بیماران مبتلا به ناهنجاری جلو بودن فک پایین، نیاز به تشخیص متخصص ارتودنسی و مراجعه در سن مناسب دارد. لذا پیشنهاد می شود جهت مشاوره به مطب دکتر امیرحسین خطیبی متخصص ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت، مراجعه فرمایید.
مراجعه کنندگان محترم و عزیز می توانند به منظور بهره مندی از بهترین و کاملترین خدمات مشاوره و درمان در ارتباط با ارتودنسی در اسلامشه، ارتودنسی در رباط کریم، ارتودنسی در اندیشه، ارتودنسی در غرب تهران، ارتودنسی در پرند، ارتودنسی درکرج، به مرکز تخصصی درمانی دکتر امیرحسین خطیبی، متخصص ارتودنسی در شهر شهریار مراجعه نمایند. مرکز تخصصی درمانی دکتر امیرحسین خطیبی، دارای مدرک تخصص ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت و همچنین عضو انجمن ارتودنسی ایران و دارای بورد تخصصی، مرکز تخصصی ارتودنسی در شهریار با کادری بسیار حرفه ای و مجرب و امکانات پیشرفته و به روز دنیا، در ساعات 15 تا 20:30 روزهای زوج آماده ارائه کاملترین و بهترین خدمات مشاوره و درمان به شما مراجعه کنندگان عزیز و محترم می باشد.
متخصص ارتودنسی در شهریار/ متخصص ارتودنسی در اندیشه
در این مرکز درمانی با بهترین و به روزترین امکانات دندانپزشکی در زمینه دانش ارتودنسی در خدمت شما عزیزان هستیم.