نرسیدن دندان ها به هم  یا اپن بایت

نرسیدن دندان ها به هم یا اپن بایت

نرسیدن دندان‌ها به هم یا اپن بایت 

در حالت نرمال، دندان‌های جلویی فک بالا حدود 2 الی 3 میلی‌متر از دندان‌های جلویی فک پایین را از نظر عمودی می‌پوشانند. در صورتی که این همپوشانی اتفاق نیفتد، به این حالت نرسیدن دندان‌ها به هم یا اپن بایت (Open Bite) می‌گویند. 

 

دلایل نرسیدن دندان‌ها به هم

دلایل اپن بایت می‌تواند به خاطر مشکلات در تکامل فک‌ها، عوامل ژنتیکی، عادات نامناسب مانند مکیدن انگشت، مکیدن لب، مکیدن زبان، جویدن ناخن و یا رویش نامتناسب دندان‌های جلویی باشد. بسیاری از کودکان عادت مکیدن پستانک یا انگشت دارند که این مسئله در دختران بیشتر مشاهده می‌شود و در نهایت سبب نرسیدن دندان‌ها به هم یا اپن بایت می‌گردد.

 

تأثیرات عادات نادرست

اثرات این عادت‌ها بر بافت‌های نرم و سخت بستگی به شدت و مدت آن عادت دارد و می‌تواند سبب تأخیر در رویش برخی از دندان‌های جلویی فک بالا و پایین شده و باعث ایجاد اپن بایت شود. اگر عادت مکیدن قبل از رویش دندان‌های دائمی و پیش از 5 سالگی ترک شود، نرسیدن دندان‌ها به هم یا اپن بایت به‌طور خودبخود برطرف می‌شود.

 

 روش‌های درمان

ساده‌ترین روش درمان، رفع عادت است که با صحبت مستقیم بین کودک و دندانپزشک بدون حضور والدین صورت می‌گیرد. روش دیگر یادآوری است که برای کودکانی مناسب است که دوست دارند عادت خود را ترک کنند ولی به کمک نیاز دارند. یکی از ساده‌ترین روش‌ها، بستن بانداژ دارای چسب ضد آب روی انگشت مورد نظر می‌باشد. در صورت ادامه عادات بد دهانی، بیمار به درمان ارتودنسی نیاز خواهد داشت.

 

فاصله بین دندان‌های جلویی یا اپن بایت

وجود فاصله بین دندان‌های جلویی فک بالا و پایین یا اپن بایت نه تنها باعث ظاهری ناخوشایند در بیمار می‌شود، بلکه مشکلاتی در غذا خوردن، شکستن تخمه و مشکلات تکلمی ایجاد می‌کند. بیماران نمی‌توانند بعضی از حروف مانند س، ش، ژ و غیره را به خوبی تلفظ کنند. از عوارض دیگر اپن بایت می‌توان به سایش دندان‌های خلفی، مشکلات لثه‌ای و بروز مشکلات جدی در مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) اشاره کرد.

 

اهمیت درمان زودهنگام

درمان زود هنگام قبل از سن بلوغ برای رفع اپن بایت بسیار مهم است. با کمک دستگاه‌های متحرک و ثابت ارتودنسی می‌توان این ناهنجاری را درمان کرد. در ابتدا با کمک دستگاه‌های متحرک که دارای Tongue guard در پشت دندان‌های جلویی هستند، می‌توان اپن بایت را درمان کرد. اگر بیمار همکاری لازم را نداشته باشد، می‌توان با کمک دستگاه ثابت ارتودنسی که دارای Tongue guard در پشت دندان‌های جلویی می‌باشد، اپن بایت را درمان نمود. این درمان برای بیماران در حال رشد مناسب است.

 

درمان در سنین بالاتر

در صورتی که بیمار بعد از اتمام دوران رشد و سن بلوغ مراجعه کند، نیاز به درمان ارتودنسی همراه با جراحی (Orthognathic surgery) خواهد داشت. در این صورت بیمار باید تحت درمان ارتودنسی ثابت پیش از جراحی و پس از جراحی قرار گیرد.

 

مراجعه به متخصص ارتودنسی

بیماران محترم، جهت برخورداری از بهترین خدمات مشاوره و درمان ارتودنسی از بهترین متخصصین در غرب تهران، شهریار، اسلامشهر، پرند، کرج و رباط کریم به مطب دکتر امیرحسین خطیبی مراجعه بفرمایید.

 

 خدمات دکتر امیرحسین خطیبی

دکتر امیرحسین خطیبی، متخصص ارتودنسی و ناهنجاری‌های فک و صورت، دارای بورد تخصصی ارتودنسی و یکی از اعضای به نام انجمن ارتودنتیست‌های ایران، با به‌روزترین امکانات و تجهیزات تخصصی ارتودنسی در مطب تخصصی در شهریار، از ساعت 15 الی 20:30 روزهای زوج هفته، آماده ارائه خدمات مشاوره و درمان به شما بیماران عزیز می‌باشد.

تخصص‌های مطب

 

متخصص ارتودنسی در شهریار

متخصص ارتودنسی در اندیشه

 

در این مرکز درمانی با بهترین و به‌روزترین امکانات دندانپزشکی در زمینه ارتودنسی در خدمت شما عزیزان هستیم.

نظرات

هیچ موردی یافت نشد

نظر خود را بنویسید

شما می توانید دیدگاه خود را در این بخش با ما در میان بگذارید.

تماس و مشاوره : 02165247966
footer footer
 ارتودنسی در شهریار

ارتودنسی در شهریار

ارتودنسی در شهریار ، دندان پزشک شهریار ، من امیرحسین خطیبی، فارغ التحصیل ارتودنسی و ناهنجاری‌های فک و صورت هستم، دارای بورد تخصصی. در حال انجام درمان‌های ارتودنسی مانند اصلاح بی‌نظمی دندان‌ها و مشکلات فک با روش‌های ارتوپدی و جراحی فک. آماده کمک به شما در درمان ناهنجاری‌ها.

بخش هایی از سایت

ارتباط با ما